Julkaistavaksi tarjottavien artikkelien kirjoitusohje

Huom! Tieteellisen alkuperäisartikkelin ohjeet löytyvät täältä.

Kun alat suunnitella kirjoitusta lehteemme, ota yhteyttä päätoimittaja Tero Harjuntaustaan.

Lehden kannalta suositeltavia ovat Word-tiedostona 4–5 A4-sivua pitkät jutut, jotka on tehty koon 12 fontilla, 1,5 rivivälillä. Merkkimääränä tämä tarkoittaa n. 10 000 – 11 000 merkkiä (välilyönnit laskettuna mukaan). On kuitenkin tärkeää, että asia on selkeästi esitetty ja tarvittaessa pituuden suhteen voidaan harkita kompromisseja. Toivomme kirjoitukseen perusterveydenhuollon näkökulmaa. Väliotsikot parantavat tekstin luettavuutta ja selkeyttä. Niistä ei ole formaalista ohjetta. Alkuun on hyvä tehdä 3–5 virkkeen ingressi, jossa artikkelin keskeisimmät asiat on summattuna.

Kuvia ja taulukoita voi käyttää (ne hieman turvottavat sivumäärää). Kuvat kannattaa laittaa tavanomaisissa tallennusmuodoissa (jpg), resoluutio vähintään 300 dpi. Esimerkiksi Power Pointista kopioidut kuvat/taulukot ovat osoittautuneet huonoiksi. Tarvittaessa hankimme itse kuvituskuvia.

Mahdolliset viitteet voi merkitä samalla tavalla kuin tieteellisen alkuperäisartikkelin ohjeessa on neuvottu.

Kirjoitukseen on hyvä laittaa kirjoittajan/kirjoittajien nimi, oppiarvo/virkanimike ja työpaikka. Tarvittaessa myös viimeisen kahden vuoden aikaiset sitoumukset.

Osa kliinisistä artikkeleista menee myöhemmin näkyville myös Lääkärin tietokannan hakutuloksiin (Terveysporttiin).

SIDONNAISUUSLOMAKE